Träningstips för dig som har ont om tid

Visst vill vi alla träna och känna att vi tar hand om vår kropp, men ibland är det bara rent omöjligt att hinna ta sig till gymmet för ett träningspass. Men det betyder inte att du behöver skippa din träning helt och hållet under den period som du kanske har för mycket runt omkring dig för att hinna träna. Idag finns det en hel uppsjö med suveräna appar som du kan ladda ner som erbjuder korta träningspass som du lätt kan göra hemma.

Förslag på praktiska appar för kortare träningspass

Casall Tod är en app för iPhone som är gratis och som passar alla. Den har 50 olika program och 70 olika övningar där du kan välja 15, 30 eller 45 minuters pass. Här kan du även välja olika typer av träning i tre svårighetsgrader – strength, shape och cardio. Det är en tydlig skillnad på övningarna och programmen med bra instruktioner och informativa bilder.

Powerworkout – Trim & Tone är en annan träningsapp med en mängd olika övningar. Den funkar för både iPhone och Android, och kommer i en kort och en lång version. Den korta är gratis och den fullständiga versionen kostar 22 kronor. Här blir du guidad med bilder och filmer. Gratisversionen kanske känns lite mager i utbudet då den enbart har övningar för funktionell förbränning och mage men den fullständiga versionen har dessutom program.

Nike Training Club är en gratis app för iPhone och som har cirka 60 olika pass. Här handlar det om att fokusera, öka i styrka eller att forma kroppen. Du kan ställa in tiden med 15, 20 eller 45 minuter och flera nivåer. Delen som innefattar fokus är endast 15 minuter. Där den kommer med både bilder och film som instruerar.

Sen finns det givetvis en uppsjö av olika appar för löpning så som Runkeeper, Funbeat och Micoach. Visst kan ett löparpass kännas rätt om vädret och tiden på dygnet tillåter det.

Annat än appar och styrda övningar.

Men sedan finns de gamla hederliga knepen att ta till som att ta trapporna istället för hissen, hoppa av en hållplats tidigare och få dig en liten promenad, eller ta cykeln till jobbet om du kan. Varför inte hänga med ungarna till pulkabacken i en kvart och pulsa i snön, både kul för dig och barnen. Det finns alla möjligheter att få in ett kortare träningspass och passa på att utnyttja vardagen för det. För visst vet du att du bränner en hel del energi när du städar, öka bara tempot lite och du kommer känna att pulsen ökar och svetten börjar komma.